Home » Klant aan het woord » Gemeente Olst-Wijhe

Gemeente Olst-Wijhe

logo van de gemeente Olst-Wijhe in het groen en blauw

Alfons Ganzevles -
Gemeente Olst-Wijhe

“Drie à vier jaar geleden kwam ik in contact met Tellers & Benoemers bij een onderzoek dat ze in samenwerking met een ander adviesbureau voor de provincie Overijssel en meerdere gemeenten uitvoerden. Ik vond de afstemming met Ludan heel prettig en de communicatie verliep goed.

Tellers & Benoemers begrijpt goed wat we willen en bedoelen. Verder kan ik met de modellen die ze hanteren meer dan met andere standaardmodellen zoals Primos. Door de inzet van hun eigen datamodellen krijg je als gemeente een beter en accurater beeld van de situatie en cijfers. Ook op lokaal niveau (veelal buurtniveau), dat is wel echt een pluspunt.”

Advies en onderzoek

“Voor advies en onderzoek kan ik Tellers & Benoemers gerust bij anderen aanbevelen. Als adviesbureau hanteren ze een boeiende aanpak waarin ze altijd wel factoren benoemen die beïnvloedbaar zijn en waar we als gemeente op kunnen sturen. Daarnaast vind ik het erg positief dat ze meerdere inzichten laten zien door het uitwerken van verschillende scenario’s. Ze laten zien dat mooie cijfers alleen niet alles zijn, er spelen meerdere factoren mee. Dat is een goede werkwijze.”