Home » Landelijke Monitor Huizenmarkt

Landelijke Monitor Huizenmarkt

Met de ‘Landelijke Monitor Huizenmarkt’ monitoren we elk kwartaal de woningmarkt in Nederland op landelijk niveau. Hiermee brengen we de woningmarkt goed in beeld. Het doel van de monitor is om de ontwikkeling van belangrijke trends op het gebied van nieuwbouw en bestaande bouw inzichtelijk te maken.

Bestaande bouw en nieuwbouw

Elk kwartaal voegen we informatie toe over nieuwbouw of gebruikers/bewoners van nieuwbouw op landelijk niveau. Hiermee houden we de monitor en daarmee het beeld van de woningmarkt up-to-date. Daarnaast vullen we de monitor aan met relevante kenmerken van de bestaande bouw.

Nieuwbouwmarkt

Het monitoren van de woningmarkt doen we zowel voor de bestaande bouw als nieuwbouw. Dat is bijzonder omdat het goed monitoren van de nieuwbouwmarkt eerder niet mogelijk was. Door de exclusieve samenwerking met Nieuwbouw Nederland (het grootste landelijke nieuwbouwplatform van Nederland) maakt nieuwbouw wél deel uit van de Landelijke Monitor Huizenmarkt.

Dit houdt in dat de monitor o.a. informatie bevat over het aantal geïnteresseerden per nieuwbouwwoning, waar geïnteresseerden voor een nieuwbouwwoning vandaan komen, welke woningtypen binnen een gemeente het meest gewild zijn en waar geïnteresseerden naartoe willen verhuizen. Hiermee schetst de Landelijke Monitor Huizenmarkt een actueel en accuraat beeld van de volledige markt aan koopwoningen.

Voorbeeld monitor 2017