Home » Dit doen wij

Dit doen wij

Wij verzamelen cijfers van vraagstukken in de woning- en woonzorgmarkt en leggen deze cijfers vervolgens uit. Dat is in het kort wat we doen, maar daar komt natuurlijk wel wat meer bij kijken.

De vraagstukken

De woning- en woonzorgmarkt is sterk in beweging en we zien het allemaal om ons heen gebeuren. Een vergrijzende bevolking, migratiestromen, toename van het aantal eenpersoonshuishoudens, veranderingen in het zorglandschap en wegtrekkende jongeren. Maar wat betekent dit nu eigenlijk voor woongebieden en de woningmarkt? En hoe kunt u als woningcorporatie, zorgaanbieder, belegger, projectontwikkelaar of gemeente inspelen op deze veranderende vraag naar woningen en zorgwoningen? Welke kansen zijn er voor een locatie die u op het oog of in bezit heeft en voor welke doelgroep(en)? Waar zet u beleidsmatig op in? Kiest u voor levensloopbestendig wonen of is het toch verstandiger om in te zetten op wijkverjonging?

In deze grafiek zie je de woningbehoefte op woningtypeniveau voor de gemeente Heerlen
Rapportage op tafel en Ludan die de cijfers uitlegt.

Betrouwbare cijfers

Beleidsmatige maar ook commerciële keuzes op het gebied van wonen en woonzorg zijn beter te maken als u stuurt op basis van betrouwbare cijfers. Door de juiste ‘big data’ te koppelen en vervolgens te analyseren en te toetsen, ontstaat er een accuraat beeld van de richting waar de ontwikkelingen naartoe gaan. Dat is wat Tellers & Benoemers doet. We verzamelen de juiste data, analyseren deze in combinatie met onze expertise en verwerken dit in een maatwerk rapportage. Hiermee helpen we u gefundeerde en houdbare keuzes te maken.

Benieuwd hoe wij dit precies doen? Lees hier meer over onze werkwijze of neem contact met ons op. We vertellen u graag, geheel vrijblijvend, wat we doen.

Wilt u meer weten over wat we precies doen? Bekijk dan hier onze diensten en producten.