Home » Tellers & Benoemers winnaar Challenge doorstroming

Tellers & Benoemers winnaar Challenge doorstroming

Ludan Schmid neemt namens Tellers & Benoemers de cheque in ontvangst van gedeputeerde Rob van Muilekom van de provincie Utrecht.

Foto: Ludan Schmid neemt namens Tellers & Benoemers de cheque in ontvangst van gedeputeerde Rob van Muilekom van de provincie Utrecht.

Tellers & Benoemers heeft met het stimuleringsbudget van € 5.000 de belangrijkste prijs gewonnen van de Challenge doorstroming. Afgelopen donderdag 27 januari 2022 vond de prijsuitreiking plaats in het Muntgebouw in Utrecht. Tijdens het online webinar ‘Doorstroming’ mochten de negen finalisten hun idee presenteren en aan het einde zijn de winnaars bekend gemaakt.

Samen met U10 (Utrecht10) organiseerde de provincie Utrecht de Challenge doorstroming om partijen uit te dagen met vernieuwende en creatieve oplossingen te komen om de doorstroming van koopwoningen op de woningmarkt te stimuleren. Tellers & Benoemers is de uitdaging aangegaan en heeft een mogelijke oplossing ingezonden. Van de 25 inzendingen was in een eerder stadium van de challenge het idee van Tellers & Benoemers al geselecteerd voor de eindronde, samen met nog 8 andere deelnemers. Afgelopen maanden hebben de deelnemers hun oplossing voor de doorstroming verder uitgewerkt.

De inzending van Tellers & Benoemers heeft als titel ‘Effecten van doorstroming meetbaar’ en is in goede aarde gevallen bij de jury. Gedeputeerde Rob van Muilekom licht de keuze vanuit de provincie toe: “We zien in het vindingrijke simulatie- en rekenmodel van Tellers & Benoemers veel kansen om de problemen op de woningmarkt te verkleinen. Het vroegtijdig gebruik van data is belangrijk om zo goed en zo snel mogelijk te kunnen reageren op de woonwensen van de 50-plusser in de toekomst. Ik hoop dat de Utrechtse gemeenten deze aanpak verder gaan ontwikkelen en vertalen in hun woningbouwplannen.”

Met het winnen van het stimuleringsbudget heeft Tellers & Benoemers niet alleen het geld om de ideeën uit te voeren maar het betekent ook dat de provincie Utrecht met ze om de tafel zal gaan om aan deze ideeën concreet invulling te geven.

Lees hier alles over de Challenge doorstroming en de oplossing van Tellers & Benoemers.

 

Bent u ook geïnteresseerd in de bevordering van de doorstroming binnen
uw gemeente of provincie neem dan contact met ons op.